Totaal aantal pageviews

Volg per e-mail!

Contact

Vragen, suggesties of tips? Mailen naar twilightbelgium@gmail.com !

Winkels

Zoek hieronder jouw nieuwe boek of DVD! (gratis verzending)

Stem op ons!

Twilight Poison Topsite Top Twilight Blogs

TwiBel pagina's

Facebook pagina Netlog pagina GarageTV Kanaal
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

Partners

Twilight Forever Twilight-Belgium Twilight Quebec Twilight Quebec
woensdag 25 november 2009
BRUSSEL - De vampierenfilm 'New Moon' is een enorm succes. De eerste vijf dagen gingen liefst 264.500 Belgen naar de film kijken. Er werden al 120.000 boeken verkocht.

Wie een tienerdochter heeft, weet allicht maar al te goed wie Robert Pattinson en Kristen Stewart zijn. De twee spelen de hoofdrollen in de Twilight-vampierenfilms. De jongste aflevering van de saga, New Moon, kwam vorige week donderdag in de Belgische zalen, en dat ging niet onopgemerkt voorbij.

'New Moon kende de tweede beste opening ooit in België', zegt Sarah Reynaerts van Belga Films, dat de film hier verdeelt. Op vijf dagen tijd lokte New Moon 264.500 bezoekers in ons land. 'Enkel de vijfde Harry Potter-film, Harry Potter and the Half-blood Prince, deed het nog beter. Maar dan moet je wel weten dat die film op een vakantiedag in de zalen kwam, terwijl New Moon op een gewone donderdag uitkwam.'

Ook internationaal kent de vampierenkoorts een hausse. De eerste Twilight-film kostte amper 37miljoen dollar, lachwekkend weinig naar Hollywood-normen, en bracht wereldwijd 384 miljoen dollar op aan de kassa. De tweede, New Moon, is goed op weg om dat bedrag te overtreffen. Zondagavond werd al 260miljoen dollar geteld.

Ook de boeken van Stephenie Meyer, waarop de films zijn gebaseerd, profiteren van het succes. In maart stond de teller op iets meer dan 30.000 verkochte exemplaren in Vlaanderen. Op dit ogenblik werden er zo'n 120.000 boeken verkocht, meldt Maja Matthys van Standaard Uitgeverij.

'Bovendien werden er nog 14.000 exemplaren verkocht van 'extra' boeken, zoals de biografie van Robert Pattinson of een dagboek van de regisseur van de eerste film. Het gaat heel hard. En er is nog groeimarge. Op de boekenbeurs was het eerste boek het meest succesvolle. Dat betekent dat er nog altijd jongeren bijkomen, die allicht ook de andere boeken zullen lezen.' Wereldwijd werden er al 85 miljoen exemplaren verkocht. Maar niet iedereen is opgezet met de film. Het Vaticaan liet deze week weten tegen de Twilight-reeks te zijn. Monseigneur Franco Perazollo, lid van de raad voor cultuur van het Vaticaan: 'Mannen en vrouwen worden in die film getransformeerd tot verschrikkelijke monsters. In New Moon worden dergelijke trucjes gebruikt om de kassa te doen rinkelen. Dat is een spel dat we niet moeten meespelen.'

In de VS is ook heus Twilight-toerisme ontstaan. Het stadje Forks in de staat Washington, waar de vampieren wonen in de boeken, lokte in 2008 liefst 67.000 bezoekers naar zijn dorpscentrum. Heel wat, zeker als je weet dat het dorpje amper 3.000 inwoners telt. 'Heel wat winkels stonden leeg, maar nu openen er overal Twilight-winkels', vertelde Marcia Bingham van de lokale overheid aan de website TheWrap.

De nieuwe film Eclipse is intussen bijna gedraaid. De derde episode in de Twilight-reeks zou volgende zomer, in juni, in de zalen komen.

bron: De Standaard

1 reacties:

Anoniem zei

Vraagje: Hoe kan je TEGEN de twilight-saga zijn ?!
Echt hoor mensen wees even normaal...
PS: Weet er iemant waneer er een trailer komt van eclipse?