Totaal aantal pageviews

Volg per e-mail!

Contact

Vragen, suggesties of tips? Mailen naar twilightbelgium@gmail.com !

Winkels

Zoek hieronder jouw nieuwe boek of DVD! (gratis verzending)

Stem op ons!

Twilight Poison Topsite Top Twilight Blogs

TwiBel pagina's

Facebook pagina Netlog pagina GarageTV Kanaal
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

Partners

Twilight Forever Twilight-Belgium Twilight Quebec Twilight Quebec
zaterdag 25 september 2010
Voor de 10de aflevering van de leestips (bekijk de vroegere leestips door hier te klikken) heb ik voor jullie een leestip van Liefje.

Julia door Anne Fortier

De Amerikaanse Julie Jacobs gaat in Siena op zoek naar de geheime erfenis van haar overleden moeder. In een bankkluis treft ze de oerversie van Romeo en Julia’s liefdesgeschiedenis aan, waarin wordt verteld over de vete tussen twee Toscaanse families: Salimbeni en Tolomei. Dan stuit Julie op een waarschuwing die aan haarzelf is gericht: ‘Er rust een vloek op jouw familie en daarmee ook op jou, want je echte naam is Giulietta Tolomei.’

Siena, het jaar 1340. Na een bloedige aanval van de Salimbeni’s op de familie Tolomei blijkt Giulietta Tolomei de enige overlevende te zijn. Met hulp van de monnik Lorenzo vlucht ze naar de stad om te schuilen. Onderweg worden ze aangevallen door handlangers van Salimbeni. Een jonge Sienese edelman, Romeo Marescotti, redt hen van de belagers. Romeo wordt verliefd op Giulietta, en zij op hem. Maar hun heimelijke liefde wordt wreed verstoord wanneer Giulietta gedwongen wordt te trouwen met Messer Salimbeni.

Tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis merkt Julie dat niet iedereen blij is met haar aanwezigheid in Siena. Hoe ver strekt de vloek uit het verleden zich uit?

0 reacties: