Totaal aantal pageviews

Volg per e-mail!

Contact

Vragen, suggesties of tips? Mailen naar twilightbelgium@gmail.com !

Winkels

Zoek hieronder jouw nieuwe boek of DVD! (gratis verzending)

Stem op ons!

Twilight Poison Topsite Top Twilight Blogs

TwiBel pagina's

Facebook pagina Netlog pagina GarageTV Kanaal
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

Partners

Twilight Forever Twilight-Belgium Twilight Quebec Twilight Quebec
woensdag 26 oktober 2011
Op Hln.be valt er reeds een eerste interview met Ashley en Robert te lezen!
Vind er ook nog een groot aantal foto's van de persconferentie terug

Twilightsterren Robert Pattinson en Ashley Greene zijn vandaag in Brussel om de nieuwste Twilight-film (Breaking Dawn part I) te promoten. Om half elf werden de acteurs aan de conferentietafel verwacht, niet echt heel vroeg maar toch lieten ze even op zich wachten. HLN.be was erbij en regsitreerde het hele gebeuren.
© www.agencepeps.be
Het filmen van de huwelijksscène was bijna onmogelijk: er verstopten zich mensen in de struiken, er vlogen helikopters over. Echt waanzin. En dat voor een meisje in een trouwjurk en een man in een pak...  Robert Pattinson
© www.agencepeps.be
Er wordt vaak gevraagd of ik net als Alice in de toekomst zou willen kijken en dat wil ik dus echt niet. Ik vind het net heel mooi en een beetje mysterieus dat je niet weet wat er nog zal komen.
Ashley Greene
Mijn favoriete scène is de geboortescène omdat het pure horror was, echt waanzinnig. En zeker om dat net in een Twilight-film te doen.  Robert Pattinson
Robert trad de zaal binnen in zijn timide stijl, geruit hemd met T-shirt onder en een jeansvestje. En nee, hij had zich niet meer geschoren sinds zondag! Ashley daarentegen was piekfijn opgemaakt, de lange haren onberispelijk gekamd en een eenvoudige blauwe jurk met torenhoge hakken in zwart glanzend leer.

Het duo was relaxed, Ashley al beter bij de les dan Robert, die herhaaldelijk moest toegeven dat hij duidelijk nog niet goed wakker was - al hield hem dat niet tegen om grapjes te maken. Maar jetlag en vermoeiende dagen of niet: de pers en de fans, die willen antwoorden... en soms op de gekste vragen!

"Robert, Twilight is vooral het verhaal van Bella, dus uit een vrouwelijk perspectief en spreekt om die reden veel meisjes en vrouwen aan. Heeft het maken van deze films je geholpen bij het begrijpen van vrouwen?"

Robert Pattinson: "Bella is een heel bijzonder meisje. De meeste fans kwamen door de boeken en dat heeft veel te maken met Bella's beslissingen, waarvan je heel vaak denkt: 'Wat doét ze nu? Dat is toch niet logisch!' Maar mensen herkennen er zich toch in... in die hele gekke beslissing. En eigenlijk zeg ik dat ik geleerd heb dat de meeste vrouwen gek zijn. (lacht) Eigenlijk denk ik niet dat het me geholpen heeft om vrouwen te begrijpen (lacht opnieuw). Ik denk er ook vaak over om het gewoon op te geven: het heeft toch geen zin!" (lacht uitbundig)

"Je wordt vader in de film. Hoe was dat voor jou?"

Robert:
"Het was heel vreemd. Vrouwen kunnen dat vanzelf, elke vrouw die je een baby geeft, neemt dat aan alsof ze dat al een miljoen keer heeft gedaan. Mannen staan daar wat onhandig, hebben schrik om het te laten vallen of iets te breken.

"Het was ook vaak improviseren, filmen met een baby. Op een gegeven moment moest er allemaal fake bloed op de pasgeboren baby komen, dus wij brengen dat aan en dat kind begint te schreeuwen in mijn armen. Toen hebben we alles moeten doen om het te kalmeren en toen dacht ik wel even: "Dit voelt echt als mijn baby. Maar het was wel leuk om te spelen, helemaal anders dan in de andere films."

"De geboortescène wordt door Robert dan ook gekozen als zijn favoriete scène."

Robert: "Ik zat daar dan, met Taylor (Lautner, edp) met de benen van poppen op de schouders, ons een weg te eten door een baarmoeder van 'cream cheese' in ons gezicht."

Ashley (onderbreekt): 'Cream cheese? Waarom cream cheese?"

Robert:
"Dat moet de baarmoeder voorstellen. Dat is hoe het er uit ziet."

Ashley: "Is dat zo? Dat is dan goed om te weten!"

Waarom is net die scène zijn favoriete scène?

Robert: "Omdat het pure horror, totale waanzin om dat te filmen en zeker om zoiets in Twilight te doen. Twilight is een heldenverhaal, avontuurlijk, maar is tegelijk ook altijd heel romantisch geweest. Tot deze scène dus. Taylor en ik zaten daar maar wat te lachen, het was zo gek... soms vroegen we ons af: wat voor soort film gaat dit worden?"

Ashley: "Mijn favoriete scène is toch de huwelijksscène, ook al was het niet gemakkelijk om te filmen, het is een prachtige scène geworden. Het is natuurlijk niet echt maar onze job is wel om het zo echt mogelijk te doen lijken. Dus was het iets heel raars om een van je vrienden (ze doelt op Kristen Stewart, die Bella speelt, nvdr) over dat gangpad te zien wandelen, ook al was het dan fake. Maar ik ben heel blij over die scène.

"Hoe was het om die scène geheim te houden, of toch geheim te proberen houden?"

Robert: "Het was echt belachelijk. Terwijl we probeerden te filmen, verstopten er zich mensen in de bosjes, of ze kwamen overgevlogen met helikopters, echt waanzin.

"Terwijl, eerlijk gezegd: van ver is het gewoon een meisje in een trouwjurk en een man in een pak, het ligt binnen de verwachtingen! Van ver zien alle huwelijken er hetzelfde uit. Maar mensen zijn nieuwsgierig en ze maakten het ons onmogelijk om te filmen omdat ze de hele tijd probeerden in te breken op deset. Kristen moest vervoerd worden in een soort zak, zodat de jurk zeker niet zou uitlekken." (Wat overigens maar gedeeltelijk gelukt is, nvdr)

"Was dat dan ook het slechtstse deel aan het filmen van Breaking Dawn?"

Ashley:
"Nee, dat was de kou!"

Robert: "We filmden ook hele dagen voor een green screen, in een soort vervallen opslagruimte. Er was stof overal en gecombineerd met de lenzen die we moesten dragen was dat de hel.

Ashley: "Je bedoelt de scènes met de valse sneeuw?"

Robert: "Ja precies. Twee maanden lang, elke dag opnieuw was alles groen, je werd er gek van. En we filmden dan wel binnen, maar dat maakte het niet beter."

Ashley
: "Voor mij persoonlijk was het ergste toch het weer: de kou, de regen en dan filmden we ook nog eens de hele nacht, van 7 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends. We spelen ook vampieren, die voelen in principe niets van de kou dus we kregen ook geen warme kleren. Voor mij was dat een beetje moeilijk."

"Hebben jullie iets geleerd van jullie personages, iets dat jullie gaan meenemen naar het echte leven?"

Ashley: (grapt) "Ik weet nu hoe ik een huwelijk moet plannen, en een feestje!" Nee, serieus: Alice is een zeer optimistisch persoon, voor haar is het glas altijd halfvol.

Robert: "Dat je geen seks moet hebben voor het huwelijk!" (lacht) Nee, hij (Edward, nvdr) doet het wel dus dat kan niet."

"Zijn er negatieve kanten die jullie niet willen meenemen?"

Ashley (met uitgestreken gezicht): "Ze drinkt bloed, dat is niet zo mijn ding. (klein lachje) Er wordt ook vaak gevraagd of ik net als Alice in de toekomst zou willen kijken en dat wil ik dus echt niet. Ik vind het net heel mooi en een beetje mysterieus dat je niet weet wat er nog zal komen."

Robert: "Meisjes zeggen vaak dat Edward 'zooo perfect' is, maar dat is hij net niet. Ik hou niet van mensen die controle proberen uitoefenen in een relatie, als er een onevenwicht bestaat. Dat is heel fout en heel vreemd. Gelukkig geeft hij het uiteindelijk op, en probeert hij niet meer de baas te spelen over Bella."

"Ik kan niet zeggen dat ik op Edward lijk. Van in het begin was de relatie tussen Edward en Bella gecompliceerd, er heerst ook altijd gevaar waartegen ze moeten vechten. Hij denkt ook veel te veel na, wat hem niet echt lichtvoetig maakt. Zo ben ik dus niet!"

Wat hij ook bewees met alle grapjes die hij maakte tijdens de persconferentie.

"Wat staat vandaag nog op het programma? Jullie hebben toevallig geen tijd om een wafel te gaan eten met ons?"


Robert: "Ik heb absoluut geen idéé wat er op mijn schema staat, ik weet alleen waar ik ga lunchen."

Ashley: "Er wordt ons gewoon gezegd waar we wanneer moeten zijn, dat is het."

Robert: "Mijn manager stond vanmorgen voor het raam van mijn kamer en duidde zo'n beetje de belangrijkste monumenten aan van Brussel. Ik heb de indruk dat de stad vooral uit kerken bestaat (lachje). Sorry hoor, ik zeg echt de stomste dingen eerst ik weet niet wat ik heb (lacht opnieuw). Ik zou Brussel wel graag zien....

Ashley (grapt): "Koop toch gewoon een boek!" (beide lachen)

Tot slot: "Komt er nog een vervolg op Twilight, en zo ja, gaan jullie die rollen dan hernemen?"

Ashley: "Dat moet Stephenie Meyer (schrijfster van de reeks) eigenlijk beslissen. Wat mij betreft is het gedaan met Alice Cullen.

Robert: "Breaking Dawn rondt alle verhalen ook mooi af. Een vervolg zou een beetje raar zijn, om wat te doen? Wat zou er kunnen gebeuren? Alles is samen gekomen. Voor titels is er ook een probleem: hoe zouden we dat dan moeten noemen... 'Nog meer Breaking dawn'? Ik bedoel... dat gaat toch niet?"

Slecht nieuws dus voor fans die er niet genoeg van krijgen... maar tegelijk zijn er wel twéé delen van de laatste film om naar uit te kijken: deel 1 wordt gelanceerd op 16 november 2011. Op deel twee is het nog wat langer wachten: dat zou in de bioscoop komen op 16 november 2012, exact een jaar later dus. Hopelijk kunnen we Robert en Ashley (of andere Twilightsterren!) dan terug verwelkomen!

0 reacties: